Du er her:  FORSIDEN >>  TIPS OM PIPERØYKING  >>  PIPETOBAKK     

   
 
  Virginia Planten stammer som navnet antyder fra Virginia, men kultiveres idag mange steder i verden. Planten har store blader og den ferdige tobakken har en kraftig lys, gul farge. De ulike behandlinger bladene får sørger imidlertid for at de ferdige Virgina-tobakkene smaker forskjellig. Generelt er smaken fyldig og søtlig.

     
  Burley Bladene fra denne planten er smalere enn fra Virginia- tobakken og den har en mer rødlig farge. Burleybladene har en  tørr karakter og nøytral smak slik at den egner seg i tobakksblandinger.   
     
  Perique Perique dyrkes på fuktige steder og modnes med fruktsaft i en hemlig blanding slik at resultatet blir svært fuktige tobakksblader med nesten helt sort farge. Særpreget kraftig aroma. Røykes ikke alene, men benyttes i blandinger.  
     
  Latakia En liten tobakksplante som særlig dyrkes i Lille-Asia. Plantene etterbehandles over røyken fra en spesiell asiatisk eik. Dette gir Latakiaen den særegne og kraftig røykede smak og sorte farge.  
     
  Cavendish En tobakkstype som er behandlet med en søt blanding som feks sukkervann, rum eller honning. Dette gir tobakken en mahogny farge og en svært søt smak. Tobakken egner seg i blandinger eller kan røykes alene.
     
  Tyrkisk Samlebegrep på en rekke ulike tobakker som vokser i Tyrkia, Hellas og andre land som grenser mot Svartehavet. Ofte med særpreget og kraftig smak og brukes derfor særlig i blandinger. 
     
  Mixture Betegnelse på tobakker som består av blandinger av 
tobakkstypene over. Tobakken har blitt skjært i lange strimler med ulik bredde: Coarse cut - den groveste type, medium cut og fine cut. Fine cut kan sammenlignes med rulletobakk og brenner ofte svært varmt i piper.
 
     
  Aromatiske Tobakk med en tilsetning for å forsterke eller endre smaken: Sjokolade, honning, rom, kirsebær, eple, banan, kaffe, likør mm.  
     
  Flake cut Tobakksbladene har blitt presset til blokker som skjæres 
i tynne skiver. Disse stoppes i pipa med endeflatene opp. 
På denne måten brenner pipa fint med tobakkene i lange "lunter".
 
     
  Cut plug Denne tobakkstypen er først laget som flake cut, deretter "rubbet".  
     
  Spun cut Laget av lange tobakksstrimler som spinnes til en "stokk" som så skjæres på tvers. Dette sørger for at blandingsforholdet i tobakken blir ensartet i hver del av tobakken. Pipen bør stoppes slik at tobakksflakene står vertikalt.   
     
  Granulert Tobakken har blitt skåret i nærmest firkantede biter. Gir en mild smak.  
 
  Til pipene  
                                  


 

Tilbake
 

                  www.tabago.no